donderdag 21 april 2011

Tiramisù leggero alle fragole (light aardbeientiramisù)

Tiramisù is erg lekker maar heeft helaas erg veel calorieën.
Denk maar eens aan de mascarpone, eieren, suiker en slagroom enz.
En als de zomer in aantocht is, is het misschien beter om desserts met teveel calorieën te mijden.
Ik ben dol op de traditionele recept voor tiramisù, maar deze light versie van tiramisù vind ik het zeker even lekker.
Hij is licht, smakelijk, vers en gemakkelijk te bereiden.
In plaats van de voorbereiding met koffie zoals in de klassieke tiramisù, zijn de Pavesini (lange vingers) op smaak gebracht met een stroopje van water, suiker en een sprankje limoncello.

Als u liever de limoncello wil vermijden, kunt u smaak van de siroop imiteren door simpelweg het sap van verse citroenen toe te voegen aan het badje of te vervangen door het sap van aardbeien, vooral kinderen zullen de aardbeientiramisù beter weten te waarderen.
De doseringen in het recept zijn voldoende voor 4 dessertglazen, maar als je wilt kun je de hoeveelheid licht verhogen om de tiramisù in een grotere kom te maken zoals u gewend bent.

Tiramisù leggero alle fragole
Light aardbeientiramisù

Ingrediënten: voor 4 personen
250 gr. aardbeienyoghurt
100 gr. roomkaas, zoals Philadelphia
Pavesini (lange vingers) (aantal naar behoefte)
250 gr. aardbeien
citroensap
suiker (naar smaak)
limoncello (naar smaak)

Bereiding:
Halveer de aardbeien, besprenkel ze met citroensap en voeg eventueel een beetje suiker toe.
Klop de aardbeienyoghurt op met de roomkaas, totdat je de consistentie hebt van een mousse.
Bevochtig de Pavesini (lange vingers met een siroopje dat is gemaakt van water, suiker en een beetje limoncello.
Er zijn geen hoeveelheden aangegeven; bereid het siroopje volgens uw eigen smaak door het meer of minder toevoegen van suiker en limoncello.
Monteer de tiramisù in de dessertglazen: leg op de bodem leggen een lepel van aardbeienyoghurt, daarop Pavesini (op maat gebroken of gesneden) daarop het
yoghurt-roomkaas mengsel. Ga verder met dezelfde lagen tot alle ingrediënten op zijn. Als laatste laag dient room te worden gebruikt. Versier het dessert met gehalveerde aardbeien. Zet de glazen in de koelkast om op te stijven.
Buon appetito!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter