zaterdag 16 april 2011

Panzerotti Pugliesi (een Paasgerecht uit Puglia)

Elke regio in Italie heeft een culinaire traditie, wat zich vertaalt in een reeks van culinaire hoogstandjes.
Zo heeft ook elke regio zijn eigen recepten voor de feestdagen in het jaar.
Zo komt bij veel families in Puglia rond Pasen de Panzerotti Pugliesi op tafel.
Dit is een Apulische variant van een calzone dichtgeklapte pizza, maar dan nu met een ricottavulling.

Panzerotti Pugliesi
Ingrediënten: voor 8 personen
300 gr bloem
25 gr gist
zout naar smaak
500 gr ricotta
1 snufje peper
gehakte peterselie
1 losgeklopt ei

Bereiding:
Bereid het deeg door het meel, vermengd met het zout te mengen met 100 ml warm water waarin het gis is opgelost.
Kneed dit goed tot het deeg stevig en glad is.
Laat het gedurende ongeveer een uur op een warme plaats afgedekt met een doek rijzen..
Als het deeg voldoende is gerezen, rol je het deeg uit met een deegroller tot een lap van ongeveer een halve cm dik.
Snij die deeglap in ronde schijven van ongeveer 9 cm diameter.
Leg in het middel van elke schijf de vulling van kaas die is vermengd met peterselie en gehakt ei.
Bestrijk de rand van de schijf met een beetje water en vouw de schijven tot een halve maan. Plak de randen goed dicht
Bak de Panzerotti Pugliesi in hete olie. Als ze goudbruin en bol opgeblazen zijn haal je ze uit de olie en laat je ze uitlekken op absorberend keukenpapier.
Serveer ze warm.
Buona Pasqua!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter