zaterdag 2 april 2011

Lasagne di zucchine e gamberetti (Lasagne van courgettes en garnalen)

Vandaag eens een wat andere lasagne dan gebruikelijk. De combinatie met ricotta, garnalen en courgette is verrassend lekker. Probeer maar eens!

Lasagne di zucchine e gamberetti
Lasagne van courgettes en garnalen

Ingrediënten: voor 4 personen
1 kg courgette
250 g ricotta
500 g gepelde garnalen
200 gr grote tomaten
1 klein glas melk
1 takje peterselie
zout
peper
Geraspte Parmezaanse kaas

Bereiding:
Snij de courgette in de lengte in schijven en
​​grill deze in een hete grillpan. Snij de tomaat in blokjes. Gaar ondertussen de garnalen in de magnetron (2-3 min.) of in een braadpan met een weinig olijfolie.
Meng de ricotta, de melk, zout en peper, peterselie en gember naar smaak.
Beboter een
​​ovenschaal
en leg een laag courgette op de bodem, dek deze af met een laagje ricotta, een handvol garnalen en een deel van de tomatenblokjes.
Doe op dezelfde manier de andere lagen er over tot de ingrediënten op zijn. Bestrooi de bovenste laag met geraspte Parmezaanse kaas.
Zet  de ovenschaal in een hete oven (200°C) en gaar de lasagne in ongeveer 15-20 minuten en serveer meteen.
Buon appetito!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter