vrijdag 15 april 2011

Aperitivo alla fragola (aardbeien-aperitief)

Het wordt langzaam tijd voor een lekker aperitief achter in de tuin of op het balkon. Omdat de aardbeien in de winkel ook al steeds meer smaak beginnen te krijgen heb ik vandaag het recept van een lekker aardbeien-aperitief met wodka. Salute!

Aperitivo alla fragola
Aardbeien-aperitief
Ingrediënten: voor 4 porties
10 aardbeien
300 gr crushed ijsblokjes
150 gr suiker
1 borrelglas wodka
2 borrelglazen water
sap van ½ citroen
4 halve aardbeien om te versieren

Bereiding:
Spoel de aardbeien af als dat nodig is. Doe vervolgens het fruit en de suiker in een keukenmachine. Mix dit nu 10 seconden op vrij hoge snelheid (in mijn keukenmachine: snelheid 8 van de maximaal 12).
Voeg dan het ijs toe en mix dit met een iets lagere snelheid gedurende 5 seconden (snelheid 5 van de maximaal 12). Voeg dan de overige ingrediënten toe en laat de keukenmachine 20 seconden op de hoogste snelheid (12) mixen.
Laat de aardbeienmix een paar minuten staan en zeef de pitjes van de aardbeien dan uit de mix.
Serveer het aperitief in een mooi cocktailglas en versier de rand met een halve aardbei.
Salute!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter