zondag 17 april 2011

Filetto di San Pietro al cartoccio (Zonnevis in folie bereid)

Filetto di San Pietro al cartoccio
Zonnevisfilet in folie bereid
Ingrediënten: voor 4 personen
500-600 gr zonnevisfilet (San Pietro)
olijfolie
zout en peper
1 eetlepel kappertjes
6 cherrytomaatjes
6-8 mosselen
1 hand gehakte gladde peterselie
en/of andere aromatische kruiden zoals dille en tijm
1 klein glaasje witte wijn
30 cm lange aluminiumfolie
15 cm lang bakpapier

Bereiding:
Dit recept is niet moeilijk te bereiden en de voorbereidingstijd is kort.
Neem een vel aluminiumfolie van ongeveer 30 cm lang en leg in het midden daarvan  een vel bakpapier van 15 cm lang. Smeer dit in met olijfolie met behulp van een keukenkwastje. Daar leggen we de zonnevis op.
Kruid de vis met zout en peper, voeg de kappertjes en een scheutje olijfolie toe en 2 of 3 cherrytomaten die je in stukken hebt gesneden. Verder 2-3 schoongemaakte mosselen, een handje gehakte peterselie of andere aromatische kruiden, zoals dille of tijm, wat je lekker vindt. Vouw nu de folie samen met het bakpapier dubbel
en dan sluit je de folie door er een soort zak van te maken: eerst sluit je de zijkanten door deze goed stevig enkele malen te vouwen, dan giet je er een klein glaasje wijn in en tot slot sluit je de bovenkant op dezelfde manier.
Ondertussen heb je de oven voorverwarmd op 180°C. Leg het vispakketje gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Haal dan het pakket uit de oven, leg het op een schaal of bord en open de folie aan de bovenkant.
Ik kan u verzekeren dat de geur overheerlijk is en de zachtheid en smaak van de zonnevis verrassend is. Geef er gekookte aardappelen bij.
Wellicht een idee voor met Pasen.
Buon appetito!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter