maandag 21 maart 2011

Zucchine sott'olio (courgettes 'onder olie')

Vandaag een recept voor een gerecht dat vaak bij de antipasti wordt geserveerd, maar dat evenzogoed gegeten kan worden bij de hoofdmaaltijd. Het heeft de naam:

Zucchine sott'olio
Courgettes ‘onder olie’
Ingrediënten:
1 kg courgette
1 kopje witte wijnazijn
4 teentjes knoflook
3 ansjovisfilets
½ eetlepel gedroogde oregano
chilipeper naar smaak
2 kopjes extra vergine olijfolie
zout

Bereiding:
Snij de courgette in plakjes met een lengte van ca. 3-4 cm. Leg de plakjes in een koekenpan en ze dek af met lichtgezouten water met azijn in de verhouding 2 delen water op 1 deel azijn. Breng dit aan de kook en laat gedurende 5 minuten koken op hoog vuur.
Giet af en doe de plakjes courgette in een kom of weckglas en voeg de knoflookteentjes, ansjovisfilets, oregano en chilipeper toe. Dek het geheel af met 2 kopjes olijfolie en ½ kopje azijn. Sluit de pot.
U kunt de courgette direct eten of voor maximaal 6 maanden bewaren in een koelkast op voorwaarde dat ze altijd bedekt zijn met een laagje olie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter