dinsdag 15 maart 2011

Venkel gesmoord in boter

Vandaag een heerlijke bereiding van venkel.

Venkel gesmoord in boter
Ingrediënten: voor 4 personen
4 kleine venkelknollen
60 gr boter
geraspte Parmezaanse kaas
2 eetlepels fijngehakte kruiden (tijm, bieslook, peterselie)
zout

Bereiding:
Maak de venkel schoon en snij elke knol in de lengte in 4 partjes. Smelt de boter in een grote koekenpan op middelmatig vuur. Leg de venkelpartjes op een kant in de pan. Bestrooi ze met zout en doe een deksel op de pan. Smoor de venkelpartjes tot ze zacht zijn en aan alle kanten bruin (ca. 15 minuten). Bestrooi de venkel rijkelijk met geraspte parmezaan en de fijngehakte kruiden. Zet het vuur uit en laat het geheel nog 5 minuten met het deksel op de pan staan.
Serveer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter