vrijdag 18 maart 2011

Tronchetti di zucchina (gevulde courgette-boomstammetjes)

Vandaag gaan we een gerecht maken uit de Venetiaanse keuken: Gevulde stukjes courgette (een soort boomstammetjes). Dit gerecht wordt in Venetië en Veneto zeer gewaardeerd.

Tronchetti di zucchina

Ingrediënten: voor 4 personen
4 dunne courgettes
Parmaham
Emmentaler kaas
Fontinakaas
Oregano
zout en peper


Bereiding:
Was de courgette en snijd de uiteinden er af. Schep de kern er uit met een pommes parisienneboor of anders met een klein theelepeltje. Doe een snufje zout binnen in de courgette.
Vul 2 courgettes met Emmentaler kaas, Parmaham en oregano.
Vul de andere twee met parmaham en fontinakaas.
Giet de olie, zout, peper en wat water in een pan.
Zet de courgette rechtop in de pan en bruin ze.
Zodra ze bruin zijn zet je het vuur lager en dek je de pan af met een deksel. Laat de courgettes nog bijna 20 minuten doorgaren.
Verwijder het deksel en bak de courgettes nog een kleine 10 minuten door (de tijd hangt af van de dikte van de courgettes).
Snij elke courgette in 3 stukjes en doe ze in een schotel zoals op de foto.
Bron: Silvia Pinton

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter