zondag 13 maart 2011

Torta di riso e funghi misti (rijsttaart met gemengde paddenstoelen)

Vandaag een recept voor een gerecht dat je eventueel een dag tevoren kunt voorbereiden en dan vlak voor het serveren even opwarmt in de oven.

Torta di riso e funghi mistiRijsttaart met gemengde paddenstoelen
Ingrediënten:
200 gr rijst
3 eieren
100 gr geraspte Pecorino-kaas
100 gr geraspte Goudse kaas
150 gr pompoen
150 gr gemengde paddenstoelen (champignons, bundelzwammetjes, oesterzwam, enz.)
150 gr kleingesneden salami
80 gr roomkaas, bijv. Philadelphia
100 ml slagroom
40 gr geraspte Parmezaanse kaas
2 teentjes knoflook
30 gr zachte boter
zout
olijfolie
paneermeel
gedroogde bonen


Bereiding:
Kook eerst de rijst en roer daar 20 g boter, roer dit door tot de boter is gesmolten. Zet hem dan opzij om af te koelen. Is de rijst afgekoeld, voeg dan 2 losgeklopte eieren en de room toe en roer dit goed door. Voeg dan de Parmezaanse kaas en de roomkaas toe en roer ook dit goed door de rijst.
Beboter een springvorm van 26 cm in diameter, bestrooi de bodem en de randen met paneermeel en doe de rijst zodanig in de springvorm dat je er later nog een vulling in kunt doen (dus een laagje op de bodem en dan met behulp van de bolle kant van een eetlepel of met een spatel het rijstmengsel schuin tegen de opstaande rand van de springvorm uitstrijken).
Dek de rijst af met een vel bakpapier; druk dit bakpapier zorgvuldig tegen de rijstrand. Vul dan het bakpapier met gedroogde bonen en bak op 180 graden gedurende 25 minuten.
Snij de oesterzwammen in reepjes en de champignons in schijfjes. Snij de bundelzwammetjes los van het voetje. Snij het stuk pompoen in flinke dobbelsteentjes.
Fruit de teentjes knoflook in een flinke scheut olijfolie. Voeg dan de paddenstoelen toe en een beetje zout en versgemalen peper. Als de paddenstoelen bijna gaar zijn voeg je de blokjes pompoen toe en roer even om. Doe een deksel op de pan en laat alles doorgaren.
Haal de rijstbodem uit de oven, haal hem uit de springvorm, leg hem op een schaal en verwijder voorzichtig het bakpapier dat er onder zit.
Verdeel de kleingesneden salami over de rijstbodem en verdeel daar vervolgens de geraspte jonge Pecorino over. Giet dan het paddenstoelen-pompoenmengsel er over en verdeel dit netjes over de kaas.
Warm de torta di riso vlak voor het opdienen nog even op in de oven.

Bron: Rai Uno (La Prova del Cuoco)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter