zondag 27 maart 2011

Tiramisu met aardbeien en amaretto-amandel-ijs

Omdat ik vandaag een bijzonder feest heb, presenteer ik een mooi feestelijk dessert (inspiratie door Mövenpick).
Tiramisu met aardbeien en amaretto-amandel-ijs
Ingrediënten: voor 1 portie
1-2 lange vingers
10 gr mascarpone
10 gr room
20-30 gr rijpe aardbeien
1 bolletje amaretto-amandel-ijs (Mövenpick Amaretto Almonds Ice)
Bereiding:
Breek de lange vinger(s) in stukjes en doe die in een mooi cocktailglas.
Klop de room halfstijf en mix deze met de mascarpone. Schep de helft van dit mengsel op de gebroken lange vingers.
Snij de aardbeien doormidden en leg die op het mengsel van room met mascarpone.
Doe daar de rest van het roommascarponemengsel op en leg er als garnering een halve aardbei boven op.
Zet het glas op een dessertbordje en leg daar een mooi bolletje van het ijs naast.
Versier het bord met een paar blaadjes munt en enkele aardbeienschijfjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter