woensdag 23 maart 2011

Pollo arrosto farcito (gebraden gevulde kip)

Vandaag een gerecht uit de traditionele Italiaanse keuken. Gebraden gevulde kip. Dat is weer eens wat anders dan een 'normaal' gebraden haantje of kippetje. De vulling geeft iets extra's, maar zorgt er ook voor dat de kip geschikt is voor ca. 6 personen.

Pollo arrosto farcito
Gebraden gevulde kip
Ingrediënten: voor 6 personen
1 braadkip
4 kippenlevertjes
30 gr. boter
1 takje rozemarijn
1 kopje droge witte wijn
een beetje gevogeltebouillon
olijfolie
zout
Voor de vulling:
200 gr. gekookte ham
150 gr. varkensgehakt
150 gr. rundergehakt
1 handvol geraspte Parmezaanse kaas
2 eetlepels paneermeel
1 ei
1 appel (goudrenet)
1 scheut cognac
nootmuskaat
1 kruidnagel
zout en peper

Bereiding:
Bereid eerst de vulling (farce): snij de ham zeer klein, snij ook de kippenlevers zeer klein.
Stamp de kruidnagel in een vijzel fijn.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij de appel in kleine partjes.
Meng de beide gehaktsoorten met de kleingesneden ham en kippenlevers.
Voeg bij de farce het paneermeel, de Parmezaanse kaas, de appelpartjes, het ei, de cognac, een snufje nootmuskaat, de fijngestampte kruidnagel, zout en peper en meng dit goed.
Vul de buikholte van de kip helemaal op met de vulling.
Sluit de kip en naai deze vervolgens met een grote naald en sterk kleurloos draad dicht zodat de vulling er niet uit kan lopen tijdens het braden.
Duw indien nodig de kip terug in de oorspronkelijke vorm (kippenvleugels achter de rug) en bind dit met een keukentouw vast.
Verhit een braadpan met een eetlepel olijfolie, de boter en de rozemarijn en leg de kip daar in. Bruin de kip rondom goed aan.
Zodra de kip goed is gekleurd, bedruip je deze met de wijn en brengt deze op smaak met zout.
Zet na een paar minuten de pan in een op 180°C voorverwarmde oven. Draai de kip zo nu en dan om tijdens het braden. Gaar de kip in 120-130 minuten.
Voeg, indien nodig, een beetje van de kokende bouillon toe aan de braadpan.

Geef er gebakken aardappeltjes of ovenaardappeltjes bij met een frisse salade.
Buon appetito!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter