dinsdag 1 maart 2011

Mosselen met tomaat (Cozze al pomodoro)

Vandaag een tip om je winterdip te bestrijden: denk eraan hoe heerlijk het is een portie mosselen te eten op een mooi terras van een restaurant in Venetië. Bijvoorbeeld op de Lagune, of bij een van de vele Osteria langs de Calli of in de Campi  in Venetië of in een warme en comfortabele Trattoria langs de groene Riviera del Brenta, bij het drinken van een glas witte lokale wijn.

Mosselen met tomaat (Cozze al pomodoro) Venetiaanse keuken

Ingrediënten: voor 4 personen
1 kg mosselen
3 teentjes knoflook
1 ui
1 blik gepelde tomaten
1 / 2 glas witte wijn
zout en peper

Bereiding:
Reinig de mosselen.
Verhit de olie met de knoflook, giet de mosselen in de pan samen met zout en peper naar smaak.
Giet de wijn erbij en schud de pan even op. Doe een deksel op de pan en zet het vuur hoger.
Smoor in een andere pan de grof gehakte ui met wat olie en een beetje water.
Giet de gepelde tomaten met het sap erbij, maak het op smaak met zout en peper en maak de saus af.
Giet de tomatensaus over de mosselen en kook dit samen nog enkele minuten door.
Serveer warm met een handvol verse peterselie erover gestrooid.
Geniet van de heerlijke Venetiaanse smaak.
Drink er een lichte witte wijn bij, bijvoorbeeld een Veneto uit de regio.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter