donderdag 31 maart 2011

Involtini Primaverili alle Melanzane (Voorjaars-auberginerolletjes)


Ik zie veel mooie, frisse kleuren, wat een de lente! Komend weekend krijgen we zelfs al een echt warme dag!
Onderstaand recept met smaken en aroma's die afkomstig zijn uit tomaten, basilicum, aubergine herinnert ons aan het voorjaar, oftewel de Primavera! Het is een zeer smakelijke recept, met een niet al te veel calorieën. Dus waar wacht je nog op, ga de keuken in en creëer deze kleine  
"Primavera di sapori” (Lente van de smaak).
Bereidingstijd: 50-55 minuten

Involtini Primaverili alle Melanzane
Voorjaars-auberginerolletjes
Ingrediënten: voor 6 personen
1 kg aubergines
150 g gekookte ham
200 g dun gesneden provolone kaas of parmezaankrullen
½  kg tomaten of cherrytomaatjes
1 teentje knoflook
4-5 basilicumblaadjes
extra vergine olijfolie
zout en peper

Bereiding:
Snijd de aubergine in plakken van ongeveer ½ cm dik, bestrijk ze met een beetje olijfolie en grill ze in een grillpan. Plaats vervolgens op elk plakje aubergine een schijfje gekookte ham en een schijfje provolone kaas (of vlokken Parmezaanse kaas), rol dan de aubergineschijven op. Doe in een ovenschaal de geperste knoflook, basilicumblaadjes en een scheutje olie, een beetje van de kleingesneden tomaten en bak dit een paar minuten. Voeg dan de auberginerolletjes toe, bedruip ze met de tomatensaus, leg er nog een paar blaadjes basilicum op, giet er een scheutje olie over en bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas. Bak de rolletjes 15 minuten. Serveer direct in de ovenschaal.
Geniet van uw maaltijd!
Buon appetito!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter