woensdag 2 maart 2011

Involtini di Melanzane (Italiaanse auberginerolletjes)

Vandaag heb ik zin in Involtini di Melanzane. Dit zijn Italiaanse auberginerolletjes, gevuld met gerookte mozzarella en vervolgens gepaneerd en gefrituurd. Het water loopt me door de mond!

Involtini di Melanzane (Italiaanse auberginerolletjes)
Ingredienten: voor 6-8 rolletjes
1 aubergine
tomatenpuree
150 gr gerookte Mozzarella
2 teentjes knoflook
2 takjes peterselie
anglaise*
paneermeel

Bereidingswijze:
Snij op een snijmachine of met een mandoline dunne plakken van de aubergine.
Grilleer of frituur deze kort.
Smeer ze dan in met knoflook en daarna met tomatenpuree.
Rol een reepje Mozzarella in de aubergineplak.
Steek het rolletje met een prikkertje vast.
Paneer de rolletjes à l‘anglaise*. Variatie: Gebruik bierbeslag in plaats van anglaise.
Frituur de auberginerolletjes kort voor het serveren.
Mijn tip: drink er een lekkere witte wijn uit Sicilië bij, bijvoorbeeld een van de Grillo-druif.
Buon appetito e salute!

*) Paneren à l'Anglaise = Een gerecht paneren met bloem, eiwit en paneermeel.
Ingrediënten: (alleen de verhoudingen)
bloem
1 eiwit
peper en zout
1 eetlepel maisolie
1 eetlepel water
paneermeel
Bereidingswijze: Maak een anglaise als volgt:
Klop het eiwit los (niet stijf) in een kom.
Voeg peper en zout toe.
Voeg dan de olie en het water toe.
Strooi eerst bloem over het te paneren product en klop de overtollige bloem eraf.
Haal het door de anglaise en wentel het tot slot door het gezeefde paneermeel.

Belangrijk om weten: Paneer minstens 1 uur tevoren (voordat je het gaat bakken) zodat de paneerlaag de kans heeft om goed te hechten.Als je vlees wil paneren gebruik je liefst hele eieren, zodat de paneerlaag nog beter hecht.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter