zondag 6 maart 2011

Insalata di farfalle con olive nere e pomodorini

Nu het in het zuiden Carnaval is, hebben veel mensen een gemakkelijke maaltijd voorbereid voor bij thuiskomst na het stappen. Ik heb gekozen voor een heerlijke pastasalade. Hij staat kant-en-klaar in de koelkast en je eet hem koud, dus zo uit de koelkast op je bord.

Insalata di farfalle con olive nere e pomodorini
Pastasalade met zwarte olijven en cherrytomaatjesIngrediënten: voor 4 personen
400 gr farfalle (strikjespasta)
1 kleine gerookte scamorza (kaas, verkrijgbaar bij Italiaanse winkels)
100 gr zwarte olijven
250 gr cherrytomaatjes
1 ui
olie extra vergine
zout
basilicum


Bereiding:Snij de ui in dunne plakjes, bak ze in een beetje olijfolie glazig en voeg indien nodig een beetje water om uitdroging of te donker verkleuren te voorkomen.
Kook de pasta al dente, giet deze af en laat hem afkoelen onder koud stromend water om ervoor te zorgen dat de pasta niet verder door gaart.
Doe de pasta in een slakom, voeg de voorbereide en afgekoelde ui toe. Snij de tomaten doormidden, de gerookte kaas in blokjes en de zwarte olijven
in ringetjes.
Voeg dit alles toe aan de pasta. Breng de pastasalade op smaak met zout en olijfolie en veel basilicum.
Koel bewaren tot gebruik.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter