donderdag 24 maart 2011

Broccoli alle acciughe (Broccoli met ansjovis)

Vandaag een lekker groentengerecht. Broccoli vind ik als het naturel gekookt is een beetje flauw van smaak. Dat geldt bij mij ook voor de diverse bloemkoolsoorten. Maar ik geef toe dat dit een persoonlijke smaak is. Daarom zal ik broccoli op zijn minst met geroosterde pijnboompitjes bereiden. Die smaken combineren goed. Het recept van vandaag is nog wat pittiger:

Broccoli alle acciughe (Broccoli met ansjovis)
Ingrediënten: voor 4 personen
1 grote broccoli
1 kopje extra vergine olijfolie
50 gr kappertjes
10 ansjovisfiletjes
zout


Bereiding:
Reinig de broccoli, verwijder de buitenste bladeren en het droge deel van de stronk. Snij de broccoli in kleinere stukken, evenals de stronk. Was ze en kook ze in licht gezouten kokend water. Neem ongeveer 8 minuten voor de delen van de stronk en 4-5 minuten voor de broccoliroosjes. Haal de broccoli uit het kookwater en laat deze uitlekken.
Doe de olijfolie in een pan en verhit deze op een klein vuur. Pureer de ansjovisfiletjes met een vork in de olie. Wanneer ze zijn opgelost, voeg dan de kappertjes en broccoli toe. Zwenk nu de pan enkele keren goed om of roer de paninhoud even door en voeg zout naar smaak toe. Maar pas op met het zout omdat de ansjovis ook al zout is. Serveer warm als groentengerecht bij een hoofdmaal.
Als alternatief voor broccoli, kunt je ook kiezen voor bloemkool of Romanesco (lichtgroene torentjesbloemkool).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter