dinsdag 22 maart 2011

Bistecca di maiale all'arancia (Varkenskarbonade met sinaasappelsaus)

Bistecca di maiale all'aranciaVarkenskarbonades met sinaassappelsaus

Ingrediënten: voor 4 personen
400-500 gr. varkenslapjes of karbonades
2 sinaasappels
1 citroen
witte wijnazijn
4-5 uien
4 eetlepels bloem
1 mespuntje zout
versgemalen peper
1 eetlepel olijfolie
verse rode peper

Bereiding:
Bestrooi het vlees vlak voor het bereiden met zout en peper en besprenkel het vlees met wat citroensap. Bak het vlees in een pan met 1 eetlepel olijfolie.
Rasp de schil van de 2 sinaasappels
Fruit de in halve ringen gesneden uien in een andere pan in een scheutje olijfolie. Als de uien glazig zijn voeg je de bloem toe en roert dit goed door elkaar. Giet dan het sap van de twee sinaasappels er bij samen met 4 eetlepels witte wijnazijn, geraspte sinaasappelschil en fijngesneden rode peper (zaadlijsten verwijderen). Voeg een beetje zout naar smaak toe en kook de saus zonder deksel op de pan een kleine 10 minuten tot de uien goed gaar zijn en de saus is ingedikt en gebonden.
Serveer het vlees met saus. Kies er een passende groente bij en bijvoorbeeld gekookte aardappels. Op de foto heb ik er ‘broccoletti’ bij geserveerd, een groente die in ons land alleen verkrijgbaar is bij Italiaanse speciaalzaken. Je kunt de gestoofde broccoletti ook eventueel vervangen door spinazie; dat lijkt er qua smaak enigszins op maar is een klein beetje bitterder. Het bittere van de broccoletti pas wel goed bij de sinaasappelsaus.

Het vlees kun je ook vervangen door bijvoorbeeld kalkoenlapjes of kipfilets.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter