donderdag 24 februari 2011

Zuppa di pomodoro – (gemakkelijk) Italiaanse tomatensoepje

Vandaag maak ik het mezelf eens heel gemakkelijk. Ik kies voor een Italiaanse tomatensoepje dat in enkele minuten op tafel staat.

Zuppa di pomodoro – (gemakkelijk) Italiaanse tomatensoepje

Ingrediënten: voor 4 personen
1 blikje tomatenblokjes (ca. 450 gr)
1 eetlepel groentenbouillonpoeder of 1½ tablet
½ eetlepel gemengde Italiaanse kruiden
1-2 eetlepels suiker (naar smaak)
4-8 sneetjes ciabatta
pesto Genovese
1 takje platte peterselie
ca. 300 cl water

Bereiding:
Doe in een soeppan de inhoud van het blikje tomatenblokjes, de groentenbouillonpoeder of de fijngeknepen bouillontablet, het water en de gemengde Italiaanse kruiden. Mix dit goed door elkaar met een staafmixer zodat het een homogene massa wordt.
Verwarm dit tot tegen de kook aan; laat het niet koken.
Rooster in de oven de sneetjes ciabatta en besmeer die met pesto (‘crostini’).
Verdeel de soep over de borden en schenk er een klein straaltje slagroom of koksroom in. Garneer de borden af met een klein takje peterselie en geef er de besmeerde ‘crostini’ bij.
Buon appetito!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter