zondag 20 februari 2011

Vandaag maak ik een lekker gerecht van varkensfiletlapjes, gevuld met Fontina (een wat zoete Italiaanse kaas) en aan de buitenkant belegd met pancetta (een soort Italiaans ontbijtspek).

Portafoglio di maiale con patate cotto
Gevuld varkensvlees met gekookte aardappels
Ingrediënten: voor 4 personen
800 gr aardappels
4 varkensfiletlapjes (500 gr)
70 gr fontina (kaas)
50 gr bladselderij
50 gr ui
40 gr pancetta, in plakjes
2 kruidnagels
knoflook
peterselie
boter
zout en peper

Bereiding:
Snij het selderijblad fijn. Schil de aardappels en snij ze in stukken. Snipper de ui en fruit deze 2-3 minuten samen met ½ knoflookteentje in een klontje boter. Verwijder dan de knoflook en voeg het selderijblad en de aardappels toe. Roer even door en voeg 600 ml water en zout naar smaak toe. Kook de aardappels onafgedekt ca. 10 minuten. Doe dan een deksel op de pan en kook de aardappels nog 5 minuten verder.
Stamp de kruidnagels fijn en snipper een bosje peterselie en ½ knoflookteen. Voeg de kruidnagel, peterselie en knoflook toe aan de aardappels.
Snij de varkenslapjes met een scherp mes open als een boek. Sla de varkenslapjes met een vleeshamer voorzichtig platter en verdeel de fontina er in reepjes over. Vouw het vlees weer op in zijn oorspronkelijke vorm en druk de randen goed vast met het lemmet van een mes. Bekleed het vlees met de schijfjes pancetta. Leg het vlees met de pancetta naar beneden in een koekenpan en bak het 2 minuten. Draai het vlees voorzichtig om en bak het aan de andere kant nog 3 minuten. Serveer het met de aardappels.
Hier past een stevige witte Italiaanse wijn bij of een lekker glas pils.
Buon appetito e salute!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter