maandag 14 februari 2011

Spaghetti ai gamberi e zucchini

Deze keer heb ik gekozen voor een heerlijk pastagerecht: Spaghetti ai gamberi e zucchini (Spaghetti met scampi’s en courgette).



Ingrediënten: voor 4 personen
200 gr spaghetti
20 scampi’s of diepzeegarnalen (reuzengarnalen)
Verse knoflook
150 gr cherrytomaatjes
½ courgette
3 takjes platte peterselie
1 sjalot
1 pollepel tomatensaus (basis)
1 verse rode peper
Olijfolie extra vergine
Pernod
Groentenbouillon

Bereiding:
Halveer de knoflook en haal het worteltje er uit. Hak de platte peterselie.
Fruit de knoflook en de rode peper rustig aan in de olijfolie en verwijder alles voordat de knoflook kleurt en bitter wordt. Verwijder de schalen van de scampi’s.
Verwarm de olijfolie dan goed en fruit de schalen van de scampi’s aan.
Voeg vervolgens de kleingesneden courgette en de gehalveerde tomaatjes
toe aan de schalen. Laat dit even pruttelen en flambeer dit dan met een scheut Pernod. Voeg vervolgens de groentenbouillon en de tomatensaus toe en laat dit mengsel 20 minuten sudderen.
Maak intussen het vlees van de scampi’s schoon (darmkanaal verwijderen) en halveer ze in horizontale richting.
Verwijder na 20 minuten de schalen uit de saus (met een kokspincet).
Kook de spaghetti in lichtgezouten kokend water. Kort voor de spaghetti al dente is giet je deze af en giet je de spaghetti bij de saus. Laat de spaghetti in de saus verdergaren. Een minuut voor de spaghetti al dente is voeg je de scampi’s en de peterselie toe.
Dan zorg je via saltare en aprire onder toevoeging van een straaltje olijfolie voor de juiste binding. Proef even en voeg zonodig nog wat zout toe.
Als je er wijn bij wil drinken, kies dan een lichte witte Italiaanse wijn.
Buon appetito e salute!

Spaghetti ai gamberi e zucchini

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter