zondag 13 februari 2011

Piccata al limone

Voor vandaag heb ik gekozen voor Piccata al limone.
Deze klassieker uit de Italiaanse keuken wordt traditioneel gemaakt met kalfsvlees. Bij deze variant heb ik gebruik gemaakt van kalkoenvlees.

Piccata al limone
Ingrediënten: voor 4 personen
12 kleine escalopes van kalkoenvlees
2 eetlepels bloem
1 citroen
1 dl gevogeltebouillon
3 eetlepels olijfolie
2 klontjes boter
1 eetlepel fijngehakte platte peterselie
zout en peper

Bereiding:
Verwarm een grote braadpan en giet er de olijfolie in. Voeg een klein klontje boter toe en bak hierin de escalopes 2 minuten aan elke kant. Haal het vlees uit de pan en leg het in een ovenschaal. Zet deze in een op 80°C voorverwarmde oven om het vlees warm te houden.
Giet het overtollige bakvet uit de pan en drglaceer dan de pan met de gevogeltebouillon. Schraap met een spatel de aanbaksels los van de bodem zodat deze kunnen oplossen in de bouillon. Laat de bouillon tot de helft inkoken.
Pers de citroen en voeg het sap toe aan de ingekookte bouillon. Laat dit nu inkoken tot het volume 1/3 is verdampt.
Haal de pan van het vuur en voeg al schuddend met de pan enkele klontjes koude boter toe om de saus te binden. Doe dan de peterselie in de saus en roer dit even door.
Verdeel het vlees over de borden en schep er de saus over.
Geef er gekookte aardappels of spaghetti bij met een bijpassende groente.
Drink ere en glaasje Italiaanse chardonnay bij die even op het vat heeft gerijpt. Deze is mollig genoeg om tegenwicht te bieden aan de saus met citroen.
Buon appetito e salute!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter