zaterdag 22 januari 2011

Kabeljauw met spaghetti van courgette en piperade

Vandaag heb ik een leuk visgerecht voor jullie. Kabeljauw (neem het mooiste stuk dat je kunt krijgen) met een mediterraan getinte groente.

Kabeljauw met spaghetti van courgette en piperade
Ingrediënten: voor 4 personen
4 mooie stukken  kabeljauw van 200 gr
400 gr kleine courgettes
Olijfolie
Zout
Peper

Voor de piperade:
1 rode paprika
1 gele paprika
1 groene paprika
100 gr grote uien
150 gr tomaten
2 teentjes knoflook
1 bouquet garni

Bereiding:
Pel de tomaten en verwijder de zaadlijsten. Hak de tomaten grof.
Gril de 3 paprika’s tot ze verkleurd zijn en doe ze vervolgens direct in een plastic zak die je dichtknoopt. Laat ze daar een minuut of 15-30 in zitten en pel daarna het vel er van af. Snij ze vervolgens in smalle reepjes (julienne).
Schil de uien, snij ze in julienne en pel de knoflook.
Laat de ui even zweten in olijfolie en voeg daarna de paprika toe. Voeg na enkele minuten de tomaat , de geperste knoflook en de kleingesneden bouquet garni toe. Kruid dit met peper en zout en laat zolang sudderen tot het vocht van de tomaten is verdampt.
Snij de courgettes (eventueel m.b.v. een groenteschaaf of ‘mandoline’ in lange reepjes (als spaghetti) en stoof ze in hele olijfolie gedurende 2 minuten. Kruid ze in de pan met zout en peper.
Besprenkel ondertussen de stukken kabeljauw met olijfolie. Kruid ze met zout en doe ze 10 minuten in een oven van 180°C.
Maak m.b.v. een vleesvork nestjes van de courgette en leg op elk bord een nestje. Leg de kabeljauw daar half overheen en leg de piperade vervolgens naast de kabeljauw. Serveer heet uit.
Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter