maandag 10 januari 2011

Pollo alla cacciatora (kip op jagerswijze)

Vandaag presenteer ik jullie een heerlijk gerecht met kip. Betaalbaar en zomers lekker. Je waant je op vakantie aan de Mediterranée.

Pollo alla cacciatora (kip op jagerswijze)
Ingrediënten : voor 4-6 personen
3 el olijfolie
120 gr champignons
1,5 kg kip, in stukken gesneden (naar believen met of zonder vel)
1 ui
2 teentjes knoflook
1,4 dl droge vermouth
1 el witte wijnazijn
1,4 dl kippenbouillon
1 tl oregano (gedroogde)
1 takje verse rozemarijn
450 gr gepelde tomaten uit blik
60 gr zwarte olijven, ontpit
2 el gehakte gladde peterselie
zout en peper

Bereiding:
Snij de champignons in tweeën of in vieren als ze te groot zijn.
Verhit de olie in een braadpan met dikke bodem. Bak hierin de champignons een minuut of 2. Haal ze uit de pan en zet ze apart. Bak daarna in dezelfde olie de stukken kip bruin. Leg daarna de stukken kip in een ovenvaste stoofpan.
Snij de tomaten in grove stukken en zet dit in een kommetje opzij, samen met het sap van de tomaten.
Snipper de ui en snij de knoflook fijn. Verhit de olie in de pan (waar de champignons en de kip in zijn gebakken) opnieuw en fruit hierin de ui glazig samen met de knoflook. Zorg ervoor dat de knoflook niet bruin kleurt, anders smaakt deze bitter. Voeg de vermouth en de azijn toe en laat dit tot de helft inkoken. Voeg dan de kippenbouillon toe, samen met de tomaat, oregano, rozemarijn, zout en peper. Breng de saus aan de kook en laat enkele minuten koken.
Giet de saus over de kip in de stoofpan, doe er een deksel of aluminiumfolie overheen en zet de pan ongeveer 1 uur in een op 180° C voorverwarmde oven.
Doe 5 minuten voor het einde van dat uur de champignons en de olijven bij de kip in de stoofpan.
Serveer met gekookte spaghetti of andere pasta naar keuze en zet er een schaaltje versgeraspte Parmezaanse kaas bij voor de liefhebbers.
Buon appetito!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter