donderdag 13 januari 2011

Peren met mascarponesaus

Vandaag heb ik een mooi dessert voor jullie. Gemakkelijk en snel te maken. En je scoort er mee als je gasten hebt.

Peren met mascarponesaus

Ingrediënten: voor 4 personen
4 mooie peren
150 gr mascarpone
125 gr suiker
3 dl witte wijn
1 eetl cognac
1 eetl Amaretto di Saronno
enkele amarettikoekjes, in stukjes gesneden of gebroken

Bereiding:

Schil de peren en halveer ze in de lengte; laat het steeltje er aan zitten. Haal met een Pommes Parisienneboortje het klokhuis uit de peerhelften.
Kook de peren langzaam gaar in de witte wijn met de suiker. Haal ze van het vuur als ze gaar zijn, maar nog stevig aanvoelen.
Meng de mascarpone met de cognac en de Amaretto di Saronno.
Leg de peerhelften met de bolle kant naar beneden op een dessertbordje. Vul de holte van het klokhuis met een flinke schep  van het mascarponemengsel.
Garneer met de gebroken amarettikoekjes.

Buon appetito!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter