maandag 24 januari 2011

Kokijnenbillen alla nonna Fofa

Vandaag heb ik gekozen voor een gerecht uit het kookboek van ristorante La Botte in Genk (B). Dit restaurant kookt vooral volgens de Siciliaanse traditie. Uit de familierecepten komt ook onderstaand gerecht; het is een recept van nonna Fofa, van oma Fofa dus. Zeer gemakkelijk te maken en lekker.

Kokijnenbillen alla nonna Fofa
Ingrediënten: voor 4 personen
8 konijnenbillen of 4 konijnenpoten
2 eetlepels witte wijn
4 San Marzanotomaten of pruimtomaten (romatomaten)
2 eetlepels zwarte olijven zonder pit
1 pollepel vleesbouillon (liefst zelfgemaakt)
1 handje verse oregano
bloem
olijfolie
boter

Bereiding:
Wentel de konijnenbillen in de bloem en stoof ze aan in een braadketel met een scheutje olijfolie en wat boter.
Voeg dan de witte wijn, oregano, in vieren gesneden tomaten, gehalveerde olijven en de vleesbouillon toe.
Laat dit geheel gedurende 45 minuten sudderen en dresseer dan het vlees met daarnaast de saus op de borden. Geef er een passende groente en aardappels of pasta bij.
Buon appetito!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter