zondag 9 januari 2011

Kalfsscaloppine met prosciutto en kaas

Vandaag een heerlijk vleesgerecht dat geserveerd kan worden bij een hoofdmaaltijd met bijvoorbeeld gekookte aardappels of spaghetti met een groente naar keuze.
Eventueel kan het vlees ook vervangen worden door varkensvlees, kalkoen of kip. Het origineel is met kalfsoesters bereid.

Kalfsscaloppine met prosciutto en kaas
Ingrediënten: voor 4 personen
8 kalfsoesters
2 el boter of margarine
1 teentje knoflook (uitgeperst)
1 takje rozemarijn
8 plakjes prosciutto
8 plakjes mozzarella di buffalo
3 el marsala of witte wijn
1,4 dl kalfsbouillon
zout en peper
evt. 1 tl tomatenpuree

Bereiding:
Leg de kalfsoester tussen 2 vellen vetvrij papier en plet ze met een vleeshamer of laat ze door de slager plat slaan.
Doe een weinig zout en peper op het vlees vlak voor het in de pan gaat.
Smelt de boter in een braadpan en doe hierin de kalfsoesters en de knoflook. Braad het kalfsvlees aan beide kanten lichtbruin. Pas op dat de knoflook niet te bruin wordt: dan wordt hij bitter.
Leg op elk stuk vlees een plakje prosciutto. Voeg vervolgens de marsala (of witte wijn), de bouillon en de rozemarijn toe. Doe de deksel op de pan of dek de pan af met aluminiumfolie en laat het vlees gedurende 10 minuten op een zacht vuur doorsudderen tot het nagenoeg gaar is.
Doe het vlees over in een ovenvaste schaal en beleg elk stuk vlees met mozzarellaplakken.
Breng ondertussen het braadvocht aan de kook en laat het inkoken tot de helft. Als je er van houdt mag je 1 tl tomatenpuree aan de saus toevoegen.
Grill intussen het vlees om de kaas te laten smelten en lichtbruin te laten kleuren.
Haal de rozemarijn uit de saus, leg het vlees op de borden en giet ere en beetje van de saus omheen.
Serveer er gekookte aardappelen of gekookte spaghetti bij en een groente naar keuze.
Buon appetito!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter