vrijdag 28 januari 2011

Insalata di pesce spada e pomodori misti

Vandaag eens een lekkere en gezonde maaltijdsalade. Niet al te calorierijk en overheerlijk, mede door de diverse soorten tomaat, gecombineerd met zwaardvis.
Het kan misschien moeilijk zijn alle soorten tomaten te vinden. Neem in dat geval naar verhouding wat meer van de soorten die je wel kunt krijgen. Wel is het aantrekkelijk om er zoveel mogelijk van de opgesomde tomaatsoorten in te verwerken; elke tomaatsoort heeft weer een specifieke eigen smaak. Zo is de Camone-tomaat omdat hij uitsluitend op de ziltige bodem van Sardinie groeit heel intensief van smaak.

Insalata di pesce spada e pomodori misti
Maaltijdsalade van zwaardvis met een mix van tomaten
Ingrediënten: voor 4 personen
zwaardvisfilets van 1 cm dik (samen ca. 340 gr)
150 gr rijpe kerstomaatjes
150 gr Camone-tomaten (als u ze kunt krijgen; ze groeien alleen op Sardinië)
60 gr halfgedroogde tomaatjes
10 gr blanke amandelen
tagiasche olijven
basilicum
citroen
extravergine olijfolie
zout en peper
Als je niet alle soorten tomaat kunt krijgen, neem dan naar verhouding meer van de soorten die je wel kunt krijgen.

Bereiding:
Snij de visfilet in blokjes. Doe die in een kom met 2 eetlepels olie, het sap van ½ citroen, 5-6 in stukjes gescheurde basilicumblaadjes en peper. Dek de kom af met vershoudfolie en laat de vis in de koelkast ongeveer 30 minuten marineren.
Verwarm intussen de oven voor op 220°C. Leg bakpapier op een ovenplaat en leg de vis samen met de marinade daar op. Zet dit 5-6 minuten in de oven.
Was intussen de verse tomaten en snij ze in partjes of in plakjes, afhankelijk van het formaat van de tomaten. Hak de halfgedroogde tomaatjes samen met de amandelen fijn. Roer hier 2 eetlepels olie en een snufje zout door.
Leg de gesneden tomaten op een schaal en voeg een flinke eetlepel olijven toe plus de vis. Maak dit af met de dressing van fijngehakte halfgedroogde tomaatjes met amandel.
Buon appetito!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter