dinsdag 18 januari 2011

Filetto di maiale Wellington

Vandaag heb ik een Frans gerecht voor jullie dat ik in de loop van de tijd een klein beetje richting Italiaanse smaak heb veranderd. Het heet oorspronkelijk Filet de porc Wellington (Varkenshaasje met ham omwikkeld in een bladerdeegkorstje). Omdat ik het een beetje heb verhaspeld tot 'licht Italiaans' heb ik er ook maar een Italiaanse naam aan gegeven: Filetto di maiale Wellington

Filetto di maiale Wellington
Filet de porc Wellington
 
Ingrediënten: voor 4 personen
2-3 varkenshaasjes
200 gram boter
2-3 grote plakken parmaham om de haasjes te verpakken
2-3 plakjes diepvriesbladerdeeg, groot genoeg om de varkenshaasjes in te verpakken
2 eidooiers
mosterd
peper
zout

Bereiding:
Ontdooi alvast het bladerdeeg.
Wrijf de varkenshaasjes in met zout en peper.
Sauteer vervolgens de haasjes in hete boter tot ze mooi bruin gekleurd zijn (ongeveer 7 minuten). Haal ze uit de pan en wrijf ze rondom in met mosterd.
Rol daarna de parmaham rond de varkenshaasjes. Verpak daarna de in parmaham gerolde haasjes netjes in het bladerdeeg. Maak voor een goede hechting het bladerdeeg op de plaats waar het aan elkaar moet plakken een beetje nat met wat water. Leg de pakketjes met de mooie kant naar boven op een ovenplaat en strijk er wat losgeklopte eidooier overheen met een bakpenseel.
Bak de haasjes af in ongeveer 10 minuten in een hete oven die op 250° C is voorverwarmd.
Snij de haasjes in tranches, voorzichtig om het bladerdeeg niet teveel kapot te maken, en serveer uit met bijpassende groenten (bijvoorbeeld broccoli) en ovenaardappeltjes met rozemarijn.
Buono appetito!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter