maandag 17 januari 2011

Crema di zucchine e crescione con mandorle

Vandaag heb ik een recept voor jullie voor een overheerlijke courgettesoep. Het is een verfijnde variant op courgettesoep zoals die meestal wordt gemaakt. Deze is geschikt voor een feestelijke maaltijd of voor als je gasten hebt. Het verfijnde karakter vraagt er om dat de porties van deze cremesoep niet te groot zijn. Probeer hem maar eens uit.

Crema di zucchine e crescione con mandorle
(Courgettecremesoep met waterkers en amandel)
Ingrediënten:
4 courgettes (totaalgewicht ongeveer 1 kg)
1 sjalot of kleine ui
boter of margarine
¼  ltr slagroom
1 bosje waterkers (cresson)
1 flink glas droge witte wijn
Amandelsnippers

Bereiding:
Snij de courgettes klein en fruit ze aan samen met de gesnipperde sjalot of ui in een weinig boter of margarine. Laat ze niet bruin worden; halfgaar is voldoende
Voeg de witte wijn toe en stoof de courgettes gaar.
Pureer dan de courgette samen met de sjalot/ui en de wijn. Dit kun je het beste doen met een pureerstaaf of blender.
Snij de waterkers klein en voeg dit toe aan de gepureerde massa. Pureer ook de waterkers nadat deze is toegevoegd aan de gepureerde courgette.
De gepureerde massa mag geen stukjes courgette of sjalot/ui meer bevatten.
Bruineer de amandelsnippers in een droge koekenpan op middelmatig vuur (niet te donker).
Klop de ongezoete slagroom stijf.
Doe de courgettesoep in niet te grote soepborden, doe er in het midden een flinke lepel geklopte room bovenop en strooi daar een beetje gebruineerde amandelsnippers overheen.

Eet bij elke lepel soep een beetje room met een beetje van de amandelsnippers. De amandelsnippers geven wat extra ‘bite’ bij het eten van de cremesoep; de room zorgt ervoor dat de mond van binnen een beetje vettig wordt, waardoor de zachte smaak van de courgettesoep meer tot zijn recht komt.
Buon appetito!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter