donderdag 16 december 2010

Spaghetti con funghi

Voor vandaag heb ik een overheerlijk gerecht uitgezocht dat bij ons regelmatig op tafel komt. Het heeft Italiaanse oorsprong, maar is enigszins aangepast aan de ingredienten die in Nederland gemakkelijk verkrijgbaar zijn. Veel succes bij het uitproberen! E buon appetito!


Spaghetti o Tagliatelle con Funghi
Spaghetti of tagliatelle met champignons

Ingrediënten: (voor 4 personen)
250 gr. spaghetti of tagliatelle
250 gr. doorregen spekblokjes
750 gr. champignons in dunne schijfjes gesneden
100 gr. crème fraiche
100 gr. Parmezaanse kaas (vers geraspt)
1 klein bosje basilicum
1 klein bosje bieslook
¼ ltr slagroom
1 knoflookteentje
4 eierdooiers
Zout

Bereiding:
Spekblokje uitbakken op een laag vuur. Voeg vervolgens de champignonschijfjes toe en laat deze in het spekvet zolang smoren tot alle vocht verdampt is.
Breng ondertussen een flinke pan water aan de kook met daarin het gepelde en doorgesneden knoflookteentje en zout naar smaak. Hou bij het zout rekening met het zoutgehalte van het spek.
Als het water kookt, de spaghetti/tagliatelle er in gaar koken (zie de verpakking) tot deze al dente is.
Meng ondertussen de slagroom met de crème fraiche, de parmezaan en de kleingesneden kruiden en voeg dit mengsel bij het champignon-spek-mengsel. Laat dit geheel zo’n 10 minuten zachtjes doorkoken zodat de smaken zich goed kunnen vermengen en de saus zich mooi bindt.
Giet de spaghetti/tagliatelle af en verdeel deze over de borden. Drapeer de saus hierover en doe hier per bord een (rauwe) eierdooier overheen.
Serveer er een frisse salade bij, bijvoorbeeld rucola.
Buon appetito!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter