zondag 12 december 2010

Vandaag een compleet Italiaans menu

Vandaag presenteer ik jullie een leuk compleet menu uit de Italiaanse keuken.

SPAGHETTI CON LA BOTTARGA (PRIMO)
Pasta met bottarga (of zalmkuit)

Ingredienti400 gram spaghetti
2 volle eetlepels geraspte bottarga di muggine (zalmkuit kan ook)
enkele plakjes bottarga di muggine
handvol rucola
6 cherry-tomaatjes
2 teentjes knoflook
olijfolie
rood pepertje
zout


PreparazioneFruit 2 teentjes knoflook aan samen met het rode pepertje. Als de knoflook goudgeel is, deze verwijderen en vervangen door 5 of 6 plakjes bottarga plus een eetlepel geraspte bottarga.
Snijd ondertussen de cherrytomaatjes klein en voeg deze toe. Zout toevoegen en gedurende een paar minuten laten doorkoken. Snijd dan de rucola in fijne reepjes en voeg deze op het laaste moment toe. Rucola verliest de smaak als het te lang wordt verhit.
Kook ondertussen de spaghetti in ruim water met zout al dente. Voeg de uitgelekte spaghetti toe in de pan met saus en vermeng het geheel. Strooi net voor het serveren nog de rest van de bottarga over het geheel.

 

AGNELLO AL FINOCCHIETTO (SECONDO)
Lamsvlees met venkel*

Ingredienti1 kilo lamsvlees
1 ui
1 pond tomaten
olijfolie
1 glas droge witte wijn
4 grote aardappelen
4 bleekselderijstengels
Zout


PreparazioneVerwijder het overtollige vet van het lamsvlees, snijd het vet vervolgens in blokjes, en leg het apart. Bak de in ringen gesneden ui aan in een grote pan; voeg indien ze goudkleurig en glazig zijn aan het lamsvlees toe en braad dit op hoog vuur aan alle kanten goed aan. Voeg de wijn toe en laat deze verdampen. Zet het vuur lager, voeg de tevoren in ontvelde en blokjes gehakte tomaten toe evenals de dobbelsteentjes gehakte aardappel en bleekselderij. Breng op smaak met zout en dek de pan af om het vlees gedurende 40 minuten stoven. Warm serveren.
* het traditionele Sardijnse recept is met venkel. Gebruik je in de plaats daarvan bleekselderij, dan wordt de smaak minder uitgesproken en komt de wijn beter tot zijn recht.
 

POMODORI ARROSTI (CONTORNO)
Tomaten uit de oven

Ingredienti6 grote tomaten (niet al te rijp)
verse basilicum
verse munt
peterselie
50 gram geraspte pecorino
25 gram paneermeel
olijfolie
zout


PreparazioneSnijd de tomaten door de helft en verwijder de zaadjes. Hak peterselie, basilicum, munt fijn en bestrooi daarmee de tomaathelften. Zet ze in een ovenschaal, met de snijkant naar boven, bestrooi de tomaten vervolgens met zout en besprenkel ze met olijfolie. Meng de geraspte pecorino en paneermeel door elkaar en strooi dit over de tomaten.
Zet het geheel gedurende 30 minuten in een 170 graden hete oven.


SEBADAS (DOLCE)
Zoete kaasflapjes met honing

Ingredienti500 gr bloem
50 gr boter
4 eieren
Zout
500 gr verse kaas
Citroenrasp
Olie
Honing
Balsamico azijn

PreparazioneKneed de bloem met de eieren en een snufje zout tot er een soepel deeg ontstaat. Kneed de roomboter in partjes door het deeg en voeg eventueel iets water toe. Het deeg moet zacht maar mag niet kleverig zijn. Rol het deeg zeer dun uit op een met bloem bestrooid aanrecht en steek er met een koekjessteker rondjes (10 centimeter middellijn) uit. Roer de citroenrasp door de verse kaas. Schep 3 theelepels van de vulling in het midden van de helft van de rondjes deeg, bestrijk de randen met de losgeklopte eierdooier en bedek ze elk met nog een rondje deeg. Druk de randen stevig op elkaar. Frituur de deegflappen, twee tegelijk, goudgeel in de hete olie. Schep ze voorzichtig uit de pan. Giet de honing over de flapjes, besprenkel dit daarna met enkele druppels balsamico azijn.

Buon Appetito!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter