woensdag 8 december 2010

Scampi in bladerdeeg


Een troosteloze dag vandaag. Doordat het zo donker blijft word ik een beetje mistroostig. Vandaar dat ik voor jullie het recept heb van een gerechtje waar je weer een beetje vrolijk van wordt.
Geef het als voorafje of voor bij een lekker glaasje wijn.

Scampi in bladerdeeg

Ingredienten: voor 8 stuks
250 gram bladerdeeg uit de diepvries (als je deze kunt krijgen liefst ronde)
6 grote scampi
1 eidooier
Zout en witte peper

Verwijder de schaal van de scampi.
Snij met een gekarteld rolmesje de ronde bladerdeeg in 8 ‘vlaaienpunten’.
Leg een scampi op de brede kant van elke bladerdeegpunt.
Doe een beetje zout en witte peper op de scampi.
Rol vanaf de scampi de bladerdeegpunten op tot een rolletje en strijk daar wat eidooier op.
Bak de rolletjes in de oven in 10 minuten.
Buon appetito!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter