zaterdag 11 december 2010

Kerriesoep met appel en bieslook

Vandaag heb ik een harverwarmend soepje voor jullie. Dit heb ik voor het eerst gegeten bij Quatre Bras in Best. De kok was zo goed om me te vertellen hoe het gemaakt moet worden. Als je ooit in de buurt van Best komt, moet je het daar maar eens gaan proeven. Het soepje is vrij eenvoudig te bereiden en superlekker. Het mag best een beetje pittig gekruid worden met de kerrie en gember. De appel zorgt voor een verfrissende touch.


Kerriesoep met appel en bieslook

Ingrediënten:
25 gram boter
4 gram kerriepoeder
20 gram bloem
2 dl melk
3 dl room
3 dl runderbouillon
0,4 dl gembersiroop
25 gram gesnipperde ui
1 appel
10 stengels bieslook

Bereiding:
Smelt de boter in een pan en voeg de ui toe. Bak deze kort mee totdat deze glazig is. Voeg dan de kerriepoeder erbij en fruit deze kort mee aan op een laag vuur.
Voeg daarna onder voortdurend roeren – beetje bij beetje – de bloem toe, tot er een roux (deegbal) ontstaat. Daarna onder goed roeren met een garde met kleine scheutjes de koude melk, de room en de bouillon toevoegen. Hierdoor ontstaat uiteindelijk een mooie gladde massa. Voeg hier de gembersiroop aan toe en laat het geheel nog zachtjes even doorkoken. Roer af en toe om aanbakken te voorkomen.
Snij ondertussen de appel in kleine blokjes en snij de bieslook in niet al te kleine stukjes.
Serveer de soep zeer heet in een mooie kom of diep bord en voeg in het bord de appelsnippers toe. De appel kookt dus niet mee met de soep. Versier de soep met de bieslook. Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter