vrijdag 17 december 2010

Caesar Salade

Vandaag een recept van Caesar Salade. Als ik het me gemakkelijk wil maken, pak ik kropsla en doe daar de kant en klare Caesarsalad-saus van Cardini® over heen. Met als garnering een handjevol in olijfolie of margarine gebakken dobbelsteentjes brood. Maar dít recept geeft zoveel meer.


Dit recept is ontstaan tijdens de drooglegging in Amerika. Veel artiesten uit het toen puriteinse California trokken naar San Diego en Tijuana. In het restaurant van Caesar Cardini "Caesars Place" troffen velen elkaar. Dit was een van de belangrijke ontmoetingsplaatsen. Tijdens een druk weekend rond 4th of july is dit recept ontstaan en zal later door de "International Society of Epicures" gezeteld in Parijs uitgeroepen worden tot mooiste recept sinds een halve eeuw uit Amerika.


Caesar salade (een recept van www.eyserhalte.nl )

Benodigdheden:
1 krop Romeinse sla
1 potje "Caesar salad" dressing
1 zakje croûtons
40 gr geraspte Parmezaanse kaas
8 plakjes geschaafde Parmezaanse kaas
8 plakjes spek
4 kakelverse biologische eitjes of 8 kwarteleitjes

Bereidingswijze:
Slabladeren sierlijk op platte schaal rangschikken. De dressing regelmatig over de slabladeren gieten met de geraspte kaas. Geschaafde Parmezaanse kaas en croûtons mooi verdelen. Eventueel nog afmaken met weinig zout en wat gemalen zwarte peper.
Spek in voorverwarmde oven leggen op bakpapier en dit op 160°C tot dat spek krokant is.
De biologische eitjes kunt u pocheren, maar de eitjes moeten wel kakel vers zijn.  Zet wat water op met een scheutje azijn. Breng dit aan de kook. Maak een kolkje m.b.v. een garde. Breek het ei en doe het in een koffiekopje. Giet nu het ei in het midden van het kolkje en laat het ei zachtjes pocheren, circa 4 minuutjes. Of maak mini spiegeleitjes van de kwarteleitjes.
Leg nu het spek en het eitje boven op de Romeinse sla.

Buon appetito!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter